Τί είναι η Εμπειρία Γέλιου;


Η μέθοδος Laughter Experience (Εμπειρία Γέλιου), επιστημονικά τεκμηριωμένα, ενεργοποιεί το συναίσθημα της χαράς.

Με την εμπειρία γέλιου, γελάμε φυσικά και αυθόρμητα, ξεκινώντας το γέλιο με σωματική άσκηση.

Ως φυσική εξέλιξη και αναβαθμισμένη μορφή της Γιόγκας Γέλιου και της Ευεξίας γέλιου, τα αποτελέσματά της, είναι αδιαμφισβήτητα θετικά για τους ανθρώπους που την βιώνουν!


“‘Νους υγιής εν σώματι υγιεί

Πλάτων


Μέσω της Εμπειρίας Γέλιου ενεργοποιούμε την χαρούμενη πλευρά μας, αποκτώντας μία πολύτιμη ασπίδα θετική ενέργειας. Ψυχική, πνευματική και σωματική ευεξία.

Πώς; Ομαδικά,

Μέ:

  • Ειδικές διασκεδαστικές τεχνικές προσομοίωσης γέλιου
  • Απλές αερόβιες ασκήσεις, διαφραγματικές αναπνοές
  • Θετικές δηλώσεις
  • Θεατρικά παιχνίδια
  • Χορό

Fake it until you make it
Προσποιήσου μέχρι να το πετύχεις

Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν αναγνωρίζει αν το γέλιο είναι προσποιητό ή αυθόρμητο.

Το μόνο που αναγνωρίζει είναι τα ‘θετικά αποτελέσματα του γέλιου’ που είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα.


“Laughter from the mind
Laughter from the body”

Καθηγητής William James (1884)

Το γέλιο προέρχεται είτε από το μυαλό (με την σκέψη ότι κάτι είναι αστείο ή ευχάριστο), είτε από το σώμα (με σωματικές ασκήσεις).

Όπως το μυαλό κάνει το σώμα να γελά, έτσι και το σώμα κάνει το μυαλό να γελά.

Με την εμπειρία γέλιου, γελάμε φυσικά και αυθόρμητα, ξεκινώντας το γέλιο με σωματική άσκηση. Δημιουργούμε τις συνθήκες για να γελάμε, χωρίς να χρειαζόμαστε τις συνηθισμένες εξωτερικές συνθήκες, όπως ανέκδοτα, αστεία ή ευχάριστα γεγονότα.


Η εμπειρία γέλιου επιτυγχάνεται με:


 

Με αεροβικές ασκήσεις ήπιας μορφής που ενεργοποιούν και γυμνάζουν το μυαλό και τα συναισθήματά μας. Μέσω του γέλιου η καρδιά αντλεί περισσότερο αίμα ενώ οι πνεύμονες αντλούν περισσότερο οξυγόνο ενεργοποιώντας σωματικά και ψυχικά κέντρα που οδηγούν σε συναισθηματική και σωματική ευεξία.


Με την αλληλεπίδραση των ανθρώπων, ανεξαρτήτως ηλικίας, φυλής ή πεποιθήσεων.


Με τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μπορούμε να εκφράσουμε τα αισθήματά μας χωρίς φόβο.


Με συνεδρίες Εμπειρίας Γέλιου (Laughter Experience) που μέσα από 5 απλά βήματα οδηγούν τον κάθε συμμετέχοντα στο να γίνει συνεπιβάτης σε ένα δημιουργικό ταξίδι κινήσεων και συμπεριφορών που προάγουν την υγεία, τη χαρά και τη σύνδεσή του με άλλους “συνταξιδιώτες”. Οι συνεδρίες είναι γεμάτες από θετικές αλληλεπιδράσεις που δίνουν νέα πίστη στη ζωή ενώ το γέλιο λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ όλων των δραστηριοτήτων. Χωρίς τη χρήση αστείων οποιασδήποτε μορφής ή κάποιου είδους κωμωδίας, οι συμμετέχοντες απλά επιλέγουν να γελάσουν. Και το κάνουν αυτό επειδή πολύ απλά, μπορούν! Όλα τα παραπάνω χωρίς την ύπαρξη κάποιου ειδικού εξοπλισμού ή ακολουθώντας κάποιον συγκεκριμένο ενδυματολογικό κώδικα. Η ελάχιστη συνιστώμενη διάρκεια μιας συνεδρίας είναι 20 λεπτά ενώ μία τυπική συνεδρία διαρκεί από 45 έως 60 λεπτά.


Επιλέγω να γελάω. Η εθελούσια προσομοίωση γέλιου προσφέρει σημαντικά οφέλη, επιστημονικώς αποδεδειγμένα, όσα προσφέρει και το σπάνιο πλέον, αυθόρμητο γέλιο της καθημερινής ζωής. Το γέλιο κατά επιλογή, προσφέρει οφέλη για την υγεία σας, επειδή μπορείτε να επιλέξετε να γελάσετε για εκτεταμένα χρονικά διαστήματα αλλά και εγκάρδια χρησιμοποιώντας το διάφραγμά σας. Η αξιοποίηση του διαφράγματος μέσα από βαθιές διαφραγματικές αναπνοές διεγείρει τον καθαρισμό του λεμφικού συστήματος και αυξάνει το ρυθμό της αποβολής τοξίνων περίπου 15 φορές πάνω από το κανονικό! Στην καθημερινή ζωή, το βαθύ διαφραγματικό γέλιο είναι σπάνιο και σε γενικές γραμμές σύντομο όταν συμβαίνει, στερώντας από τον άνθρωπο πολύτιμες σωματικές διεργασίες που θωρακίζουν τον οργανισμό του.


Το γέλιο κατά επιλογή, δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να απελευθερώσουν με ασφάλεια την ένταση που νιώθουν με λόγια, εκφράσεις και ενέργειες. Παράλληλα είναι πάντα νέο, φρέσκο και διαφορετικό.