Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με την Εμπειρία Γέλιου

1Σε μια συνεδρία εμπειρίας γέλιου το γέλιο είναι προσποιητό;
Το “ψεύτικο” και “προσποιητό” δεν είναι λέξεις οι οποίες ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας. Μας αρέσει να προσομοιώνουμε καταστάσεις και δρώμενα από την καθημερινότητά μας, μέσα από τα οποία κινητοποιούμε τον εαυτό μας να αποκτήσει διαφορετική προσέγγιση της ζωής του. Όλα γίνονται με σεβασμό, εμπιστοσύνη, γενναιοδωρία και πάθος, επιτρέποντας να συμβεί. Επιλέγουμε να γελάσουμε από την καρδιά μας, επειδή μπορούμε και το απολαμβάνουμε!
2Τί διαφορά έχουν μεταξύ τους η γιόγκα γέλιου, η ευεξία γέλιου και η εμπειρία γέλιου ;
Η ευεξία γέλιου εφαρμόζει το πρωτόκολλο της γιόγκα γέλιου, όμως σαν διαδικασία είναι διαφορετική . Αντί να γελάμε με αυτό που μας συμβαίνει εξωτερικά, νιώθουμε και βιώνουμε την διαδικασία σε πιο εσωτερικό επίπεδο. Η εμπειρία γέλιου ως φυσική εξέλιξη και αναβαθμισμένη μορφή της Γιόγκα Γέλιου και της Ευεξίας γέλιου, μας δίνει την δυνατότητα, βιώνοντας την θετικότητα, να δημιουργήσουμε την δική μας πραγματικότητα. Η γιόγκα γέλιου χρησιμοποιεί ασκήσεις γέλιου και αναπνοών. Στην ευεξία γέλιου, έχουν προστεθεί θετικές εμψυχωτικές δηλώσεις και παιχνίδια αυτοσχεδιασμού. Στην εμπειρία γέλιου έχουν ενσωματωθεί μέθοδοι έκφρασης όπως, ο χορός, το θεατρικό παιχνίδι και η φωνητική, έτσι ώστε, να την αναβαθμίζουν αισθητά και να την καθιστούν μοναδική.
3Πως θα με βοηθήσει το γέλιο να πληρώσω τους λογαριασμούς;
Το γέλιο λειτουργεί ως εργαλείο αποφόρτισης δυσάρεστων συναισθημάτων και θετικής διαχείρισης καταστάσεων της καθημερινότητάς μας. Αποτελεί μία αξιόπιστη και επιστημονικά αποδεδειγμένη προσέγγιση αντιμετώπισης του άγχους και εστίασης στην λύση σε κάθε πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ποιες λύσεις λοιπόν μου προσφέρονται σε έναν απλήρωτο λογαριασμό; Τι μπορώ να κάνω τώρα με αυτό που μου συμβαίνει;
4Φοβάμαι την έκθεση του εαυτού μου προς τρίτους. Πως μπορώ να το διαχειριστώ;
Ένας από τους σημαντικότερους φόβους του ανθρώπου είναι η έκθεση προς άτομα που δεν γνωρίζουμε. Η συμμετοχή σε μια συνεδρία εμπειρίας γέλιου γίνεται σε απόλυτα ασφαλές πλαίσιο εμπιστοσύνης, χωρίς καμία διάθεση κριτικής, μόνο με αγάπη, διακριτικότητα και κατανόηση. Μια συνεδρία διεξάγεται μέσα από καθεστώς ελευθερίας, χωρίς πίεση, “πρέπει” και καταναγκασμούς.
5Δεν έχω χρήματα να πληρώσω για την συμμετοχή σε μια συνεδρία γέλιου
Η συμμετοχή σε μια ωριαία συνάντηση εμπειρίας γέλιου είναι εξαιρετικά χαμηλή, μόνο για κάλυψη των εξόδων της αίθουσας και μια συμβολική αμοιβή για τον Εμψυχωτή. Παρόλα αυτά, κατανοώντας αμέριστα τις οικονομικές συνθήκες της χώρα μας, όποιος πραγματικά δεν έχει την δυνατότητα να πληρώσει, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για να βρούμε λύση.
6Ποιες είναι οι επαγγελματικές προοπτικές για κάποιον που θέλει να γίνει εμψυχωτής;
Η Εμπειρία γέλιου είναι μια ολοκληρωμένη μέθοδος προσωπικής εξέλιξης και αυτοβελτίωσης, αρκετά νέα για την Ελλάδα και προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης. Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, οργανισμούς, επιχειρήσεις, θέατρα, ΑΜΕΑ, ατομικές και ομαδικές συνεδρίες είτε αυτόνομα, είτε συμπληρωματικά με οποιαδήποτε άλλη συμβουλευτική προσέγγιση. Η υποστήριξη από άλλους εμψυχωτές γέλιου, διασφαλίζει την επαγγελματική προοπτική ενός εμψυχωτή.
7Θέλω να έλθω σε εργαστήριό σας. Θα με μάθετε να γελάω;
Το γέλιο υπάρχει ήδη μέσα μας, δεν μπορούμε να σας μάθουμε κάτι που ήδη κατέχετε. Αυτό που σας βοηθάμε είναι να το ενεργοποιήσετε ξανά και να αποκομίσετε τα θετικά οφέλη του γέλιου, υποστηρίζοντας παράλληλα τον ευατό σας με τις αναπνοές και τις εμψυχωτικές-ενδυναμωτικές δηλώσεις.
8Γελάω καθημερινά, δεν το χρειάζομαι.
Συγχαρητήρια που γελάτε, το γέλιο είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία αντιμετώπισης των προκλήσεων της ζωής. Όμως κάθε εργαλείο χρειάζεται και την συντήρησή του για να παραμένει λειτουργικό. Έτσι σε ένα εργαστήριο εμπειρίας γέλιου, το γέλιο γίνεται ως άσκηση, το φέρνουμε στο συνειδητό επίπεδο και με αυτό τον τρόπο εμβαθύνουμε την γνώση, ερχόμαστε σε επαφή με τον ψυχοσυναισθηματικό μας κόσμο και κάνουμε νέες γνωριμίες.
9Παρακολουθώντας τα εργαστήρια σας, μετά θα γελάω όλη την ημέρα;
Για να συμβεί αυτό χρειάζεται προσωπική εφαρμογή μετά το κάθε εργαστήριο. Κάθε καινούργια πληροφορία χρειάζεται τουλάχιστον 21 ημέρες εφαρμογής έτσι ώστε να περάσει στον «σκληρό δίσκο» του εγκεφάλου μας και να αυτοματοποιηθεί μια διαδικασία. Ο βαθύτερος στόχος δεν είναι να γελάς όλη την ημέρα, αλλά να παραμένεις θετικά προσκείμενος σε κάθε πρόβλημα που σου παρουσιάζεται.
10Δεν έχω χρόνο να εφαρμόσω τις ασκήσεις
Δεν χρειάζεσαι χρόνο για να ξεκινήσεις. Αρκούν 3 λεπτά το πρωί ένα χαμόγελο και 2-3 αναπνοές. Ξεκινάμε από τα απλά και χτίζουμε σταδιακά την αλλαγή στον ευατό μας. Αρκούν 2-3 αναπνοές σε ένα γεγονός που σε στρεσάρει, αρκεί ένα χαμόγελο και η διαρκής αυτοπαρατήρηση του ευατού μας. Η ερώτηση κλειδί είναι: «Τι μπορώ να κάνω τώρα με αυτό που μου συμβαίνει;»
11Χρειάζεται να φοράω φόρμα και να έχω στρώμα γυμναστικής;
Δεν χρειάζεται η φόρμα αλλά μια άνετη ενδυμασία που μας επιτρέπει την ελευθερία κινήσεων. Στο χώρο υπάρχουν στρώματα γυμναστικής, ωστόσο ο καθένας μπορεί να προτιμήσει να φέρει το δικό του στρώμα.
12Κάθε φορά θα κάνουμε τις ίδιες ασκήσεις;
Χρησιμοποιούμε πάνω από 1.500 διαφορετικές ασκήσεις. Η φιλοσοφία των ακήσεων είναι η ίδια αλλά οι ασκήσεις είτε είναι διαφορετικές, είτε γίνονται με διαφορετικό τρόπο. Οι άνθρωποι δεν γελούν ίδια, ούτε στον ίδιο βαθμό για αυτό το γέλιο παραμένει πάντα ΒΙΩΜΑ.